7 Bölge 7 Lezzet Afyonkarahisar GASTRO AFYON 2018'de Yüksekokulumuz temsil edildi.

•  11 Haziran 2018 Pazartesi

7 Bölge 7 Lezzet Afyonkarahisar GASTRO AFYON 2018 yarışmasında öğrencilerimiz Yüksekokulumuzu temsil etti.

Afyonkarahisar’da bu yıl ilki düzenlenen Gastro Afyon 2018 Uluslararası Turizm Festivalinde yüksekokulumuzu yiyecek ve içecek işletmeciliği bölümü öğrencilerinden Emine İrem Çetinkaya ve Nurşen Çolak temsil ettiler.Birbirinden lezzetli yemeklerin ve şovların önplana çıktığı , Afyonkarahisar Valiliği himayesinde Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği önderliğinde düzenlendi. Organizasyonda çok sayıda yabancı şefe , Konsolos misafirlere , Türkiye’nin birçok şehrinden Üniversite ve Lise düzeyi yarışmacı öğrenciye , duayen şeflere , ev hanımı yarışmacılara ev sahipliği yaptı.

“Lezzetlerin kesiştiği nokta Afyonkarahisar” başlığı altında lise ve üniversite düzeyi öğrenciler , ev hanımları ve şefler hünerlerini sergiledi.Aynı zamanda şehrin lezzetli yemekleri gelen konukların beğenisine sunulmak üzere hazırlanarak sunumları gerçekleştirildi.

Yemek kültürü gelişimi , israfın olmaması , kaybolmaya yüz tutmuş yöresel lezzetlerin günümüz modern pişirme ve sunum teknikleri kullanılmak suretiyle yeniden bilinir hale getirilmesini amaçlayan etkinlik başarılı oldu.Kendi alanlarında profesyonel şeflerin katılımları ile paneller eğitimler ve seminerler düzenlendi.

Yarışmanın son günü düzenlenen gala gecesinde katılımcı yarışmacılara ve şeflere ödüllerin takdimi ile yarışma son buldu.

Adres : Zile - Alaca Yolu 3. Km. 60400 Zile / Tokat Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.